Overvaart

"Prachtige poëtische en directe stijl"
Overvaart

De historische roman Overvaart is een vertaling van de oorspronkelijke Friese uitgave Oerfeart. De eerste druk van Oerfeart is in 2006 verschenen bij uitgeverij Frysk en Frij. De tweede druk verscheen in 2011 bij de uitgeverijen Frysk en Frij en Elikser.

OvervaartIn de historische roman 'Overvaart' voeren Aggie van der Meer en haar Joodse voorvader en haar Duitse grootmoeder gesprekken over hun leven. Daarvoor vaart ze hen over van het rijk van de dood naar dat van het leven. Ze ontmoeten elkaar in het oude huis uit 1619, in Bolsward, waar ze alle drie hebben gewoond.

"De ouders van Markus Sekkel waren niet voor niets vanuit de Duitse landen naar de Republiek der Verenigde Nederlanden gevlucht, al wisten ze dat ze ook daar niet met open armen zouden worden ontvangen. Ze moesten om te beginnen nog maar afwachten of ze de nodige papieren konden krijgen. Dat zou alvst wat rust geven. Al het andere waar mensen naar uitkijken: een huis, een knappe nering, goede verhoudingen met de buren, was toegift. Waar ze voorlopig zeker van konden zijn, was de troost van lotgenoten." 

Nederlandse vertaling

In eigen beheer is de Nederlandse vertaling verschenen in 2012.

Aanschaffen

Sunder foarried

Nederlandse vertaling nog te koop

ISBN9789085660149
Pagina's248
UitgeverFrysk en Frij
Jaar2006